Zarząd i Personel

Główna

ZARZĄD ZARZĄD GOŚCIŃCA OYCOWIZNA Tworzy go dwóch profesjonalistów związanych z gastronomią od wielu lat. Przyjaciele, którzy na drodze swojej kariery zawodowej spotkali się z tyloma doświadczeniami, że tę wiedzę i miłość do świata smaków „ wmurowali” w Gościniec jako spełnienie marzeń o podtrzymaniu polskiej tradycji kulinarnej. Są obecni każdego dnia, dlatego w Oycowiźnie żadna pilna sprawa nie jest odkładana na „ potem”! Kiedy trzeba zawsze gotowi do działania bez względu na to, jakiej pomocy potrzebuje Zespół. Są w stanie stanąć na zastępstwie na każdym stanowisku…nawet Szefa Kuchni! Z całym Zespołem wytrwale realizują wspólne cele, dbając o najwyższą jakość i utrzymanie wysokich standardów obsługi. Obmyślają wszelkie strategie, które mają na celu sprawić aby nasi Goście zawsze  mieli mnóstwo powodów by powracać do Gościńca z przyjemnością i jak najczęściej. Są naszymi autorytetami ale przede wszystkim mądrymi Szefami. A prywatnie? Skromni tak, że nie chcieli dać się sfotografować… a szkoda bo szczerze można przyznać, że są naprawdę przystojną  „wizytówką” naszego Gościńca 🙂

 

Prezentacja1

JUSTYNA KĘDZIOR – SZEFOWA KUCHNI Swoją przygodę w gastronomii , zawdzięcza swojej mamie . To za jej namową skończyła technikum gastronomiczne, które ukończyła z wyróżnieniem , i jak sama mówi ,nie żałuje , mimo że to trudna praca, stresująca ,cały czas między ludźmi i z ludźmi. Zanim trafiła do Oycowizny przez wiele lat pracowała w Warszawskich restauracjach zdobywając swoje doświadczenie. W Oycowiźnie pracuje ponad trzy lata . Dba o to aby cały zespół w kuchni był zgrany , aby wszystko szło gładko. Nikogo nie faworyzuje. Wie że wszyscy działają pod presją czasu . Gość jest najważniejszy i ma swoje wymagania dlatego Justyna pilnuje tego aby wszystko zgrało się w czasie , aby Gość wyszedł zadowolony i najedzony :). Swoim czujnym okiem sprawdza , czy wszystko idzie zgodnie z planem , czy są odpowiednie zapasy produktów, czy wszystko jest smaczne i dobrze doprawione 🙂 Jej dewiza „ Sami się pilnujmy i zwracajmy sobie uwagę wtedy dojdziemy do perfekcji” . Zawsze miła i pomocna ..i chodź nie zawsze ma czas aby w danej chwili poświęcić czas kilku osobom na raz , rekompensuje to kiedy ma chwilkę wolnego. Justyna ma też swoje wymagania , od swojego zespołu oczekuje punktualności , odpowiedzialności i tego co najważniejsze każdy ma znać menu na wyrywki i wiedzieć o każdej porze dnia i nocy 😉 co z czym się podaje i jak ma być ułożone na talerzu ! Gdy trzeba potrafi również „tupnąć nogą” , przyspieszyć tempo pracy . Nie ma dla niej rzeczy niemożliwych ! Recepta na sukces Justyny : lata praktyki, zgrani ludzie i pełna mobilizacja każdego dnia od rana do nocy.

IMG_1955ZESPÓŁ KELNERÓW I BARMANÓW Uśmiechnięta, zgrana grupa przyjaciół. Tę dobrą energię wnoszą do swojej pracy, a to sprzyja wspaniałej atmosferze, panującej w lokalu. Doskonale się uzupełniają, uczą od siebie wzajemnie i tę wiedzę w sposób naturalny przenoszą na jakość obsługi. Pracę traktują jak powołanie! Uczęszczają  na różnego rodzaju szkolenia i kursy.  Większość zespołu praktycznie w niezmiennym składzie jest z nami od początku istnienia Gościńca. Wszyscy pracują w branży gastronomicznej od lat zatem Goście, przekraczając próg lokalu mogą mieć pewność, że doświadczenie naszych Kelnerów  w  100% zaspokoi potrzeby nawet najbardziej wymagających! To właśnie Oni sprawiają, że Goście czują się u nas wyjątkowo- od momentu przywitania w drzwiach lokalu, poprzez wskazanie stolika aż po podanie karty menu, doradzenie potraw i ich wyserwowanie. Jesteśmy pewni,  że z naszym Zespołem pobyt w progach Oycowizny będzie dla wszystkich przemiłym wspomnieniem. Zapraszamy do nas!
IMG_1947ZESPÓŁ KUCHARZY Pasjonaci smaków, mistrzowie kreatywności i zespół Kuchmistrzów, który ponad wszystko stawia na jakość! Pod okiem Szefa Kuchni projektują dla naszych Gości nie tylko dania z bieżącej karty menu ale i tworzą kreatywną listę potraw, stanowiącą propozycje na wszelkiego rodzaju imprezy- od tych najprostszych dań po wyrafinowane i niejednokrotnie bardzo trudne w wykonaniu dzieła kulinarne. Kucharz jest artystą, a gotowanie sztuką. Wiedząc to, nasi Kucharze każdego dnia starają się aby wszystko, co nasi Goście otrzymują w progach Oycowizny można było godnie nazwać rozkoszą dla podniebienia i kunsztem tradycji smaku. Warto docenić zatem ten Zespół bo sztuka kulinarna to ogromna odpowiedzialność i jeszcze większe wyzwanie, któremu należy sprostać przy tak różnych gustach naszych Gości!

 

TOMEKTOMASZ ROMAŃCZUK MANAGER LOKALU Świetny Lider zespołu i doświadczony Manager w branży. Uwielbia kontakt z ludźmi i często sam chętnie obsługuje Gośc restauracji. Cierpliwy, opanowany i szarmancki. Ma bardzo przyjazne podejście do każdego z kim styka się na polu zawodowym jak i prywatnym. Jego empatia i zdolność wczuwania się w potrzeby innych stanowią bardzo ważne cechy przy tak trudnym zadaniu jakim jest kierowanie zespołem. Zawsze uśmiechnięty i zarażający pozytywną energią! Jego otwarta choć konkretna postawa wobec rozmówcy daje absolutne poczucie, że rozmawiamy z profesjonalistą w swoim fachu. Współpracownicy doceniają twórcze i pełne humoru pomysły Tomka na rozładowanie napięć bo niejednokrotnie pozwalają one wielu osobom przetrwać niejednokrotnie bardzo pracowity i trudny dzień.
DSC_3483WOJCIECH BYLINA MANAGER LOKALU Jego trzydziestoletnie doświadczenie w gastronomi mówi samo za siebie 🙂 Zanim związał się z Oycowizną na stałe , przez wiele lat pracował w hotelu Victoria jako manager całej gastronomii. W między czasie związany z hotelem Intrcontinetal w Stuttgardzie , również na stanowisku kierowniczym. Szkoleniowiec w wielu znanych firmach dla których prowadził wykłady z zakresu bezpiecznego zarządzania gastronomią. Kulturalny, elokwentny i opanowany dyplomata. Dzięki swoim umiejętnościom negocjacyjnym to jemu przypadła rola rozwiązywania wszystkich kwestii spornych  . Wymagający ale również sprawiedliwy. Gdy coś mu leży na sercu , uczciwie powie prosto w oczy 😉  . Dla Gości zawsze szarmancki, pomocny  i uśmiechnięty . Kieruje się swoimi zasadami i zawsze się ich trzyma bo tylko dzięki nim jak sam mówi zawsze udaje mu się osiągnąć cel ( wspólne dobro dla nas wszystkich) . Dewiza Wojtka  „ Pamiętaj nie rywalizuj lecz buduj zgrany zespół „

 

      

2IWONA BRANDT – MANAGER LOKALU Swoją pracę w gastronomii zaczynała mając  18 lat,  obsługując wesela i inne imprezy okolicznościowe. Po wielu latach jak mówi „ciężkiej pracy po nocach „ zdobywając doświadczenie trafiła do Oycowizny, z którą jest związana już 7 lat! Po tych kilku latach solidnej i pełnej wyrzeczeń pracy awansowała 🙂 i jako pierwsza płeć piękna w historii Oycowizny, została nowym managerem lokalu. Życzliwa, błyskotliwa i pełna uroku, zawsze uśmiechnięta i pomocna, zna wszystkie tajniki działania naszej restauracji od podszewki . Dlatego okazała się być odpowiednią osobą na odpowiednim stanowisku 🙂 Stanowcza, wymagająca , perfekcyjna, codziennie przydziela każdemu zadanie do wykonania i pilnuje aby wszystko było zrobione w należytym porządku . W jej przypadku niewykonalne jest wykonalne !

rENIARENATA KARPIŃSKA – ASYSTENTKA ZARZĄDU W Oycowiźnie pracuje od 2010r. Jej zadaniem jest wsparcie Managmentu oraz Zarządu w zakresie przygotowania wszelkich przyjęć w lokalu i poza nim. To Renia koordynuje całość prac administracyjnych, dba m.in. o prawidłowy obieg dokumentów i komunikatów, pamięta o wszystkich ważnych datach i pilnuje aby nic, co ważne nie umknęło pozostałym pracownikom. Zanim dołączyła do nas pracowała w branży motoryzacyjnej dlatego pewnie tak świetnie potrafi koordynować  pracą naszego biura 🙂 Kiedy trzeba mocniej naciska „ pedał gazu” aby to, co spowolniło znów nabrało dobrego tempa. Urocza, życzliwa, kulturalna i zawsze zorientowana w sytuacji. To właśnie Renia przygotowuje oferty i najczęściej to z Nią mają Państwo przyjemność korespondować i omawiać różne warianty imprez zanim zostaną one sfinalizowane. Jest naszym dobrym Aniołem Stróżem i nie boi się absolutnie żadnych zadań specjalnych (a dostaje ich naprawdę całe mnóstwo!). Jednym słowem bez Reni trochę czulibyśmy się jak pomidorowa bez pomidorów zatem…nie oddamy Jej nikomu  🙂

W tym miejscu pragniemy wspomnieć także  o wszystkich tych PRACOWNIKACH, których nie wymieniliśmy z osobna. Warto Ich docenić bo choć przeważnie choć nie są widoczni na sali głównej bez tych Osób nasz lokal przecież nie mógł by prawidłowo funkcjonować:

DZIAŁ TECHNICZNY –  nasze złote rączki, często malarze, elektrycy i majstrowie od zadań specjalnych!

DZIAŁ KSIĘGOWY, który pilnuje abyśmy jak najdłużej przetrwali w dobie kryzysu gospodarczego.

DZIAŁ PORZĄDKOWY restauracji i hotelu, odpowiedzialny m.in. za przygotowanie sal i pokoi gościnnych na poziomie nieskazitelnej czystości.

DZIAŁ ZAOPATRZENIA czyli w zasadzie jedna z ważniejszych jednostek w Gościńcu, czuwająca nad tym aby nikomu, nigdy i o żadnej porze niczego nie zabrakło!

ZAPRASZAMY DO NAS!

MIŁO NAM BĘDZIE JEŚLI ZECHCECIE POZNAĆ ZESPÓŁ OYCOWIZNY OSOBIŚCIE!